Home Кримінал Прокуратура добилася суду над злочинною групою, яка присвоїла 2 мільйони бюджетних грошей

Прокуратура добилася суду над злочинною групою, яка присвоїла 2 мільйони бюджетних грошей

87

Злочинна група, яка заволоділа бюджетними коштами на суму майже 2 млн грн, постане перед судом.

Прокуратурою області затверджено обвинувальний акт та направлено до суду кримінальне провадження щодо незаконного заволодіння бюджетними коштами та їх подальшої легалізації.

Організована злочинна група, серед яких керівники декількох приватних підприємств, незаконно привласнила бюджетні кошти на суму майже 2 млн грн, що виділялися обласною та районними радами на закупівлю кам’яного вугілля для опалення навчальних та медичних закладів. Частину коштів підозрювані легалізували шляхом здійснення фінансових операцій.

Наразі досудове розслідування  по кримінальному провадженні закінчено, обвинувальний акт направлено до суду. Підозрювані обвинувачуються за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), ч. 3 ст. 209 (легалізації (відмивання) грошових коштів, здобутих злочинним шляхом організованою злочинною групою) КК України.

З метою відшкодування завданих збитків органами досудового розслідування накладено арешт на грошові кошти підозрюваних на суму понад 12 млн грн. Окрім цього, прокуратурою заявлено позови на суму майже 2 млн грн.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here