Home Кримінал Прокуратура Житомирщини викрила факти проведення фіктивних тендерів

Прокуратура Житомирщини викрила факти проведення фіктивних тендерів

119

Прокуратурою Житомирської області під час перевірок щодо додержання законодавства органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями при проведенні тендерних процедур встановлено непоодинокі порушення. 

Зокрема, встановлено, що службові особи комітету з конкурсних торгів одного з державних підприємств достовірно знаючи, що у тендері беруть участь два члени однієї сім’ї  (чоловік та його дружина), не відхили пропозицій учасників та допустили подружжя до оцінки.
 
Крім того, учасниками комітету складено неправдивий протокол розкриття тендерних пропозицій, у якому не вказали, що учасники тендерів є подружжям, а також не було вказано завищення ціни на послуги.
 
Таким чином зловживання службових осіб службовим становищем спричинило збитки державному підприємству та державі. 
 
За даним фактом стосовно службових осіб комітету з конкурсних торгів одного з державних підприємств порушено кримінальну справу. 
 
Як повідомив начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області Олександр Башинський, у цілому поточного року органами прокуратури області за виявленими фактами зловживань  порушено 10 кримінальних справ, на момент порушення яких встановлено збитки на загальну суму 1, 8 млн. грн. 
 
Прес-служба прокуратури Житомирської області.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here