Home vlada Привласнили 4 млн грн “чорнобильських”: екс посадовця Житомирської ОДА та колег звинувачують...

Привласнили 4 млн грн “чорнобильських”: екс посадовця Житомирської ОДА та колег звинувачують у корупції

676

Чотирьох учасників корупційної групи (кольшнього посадовця Житомирської ОДА та трьох з РДА), а також трьох інших осіб звинувачують у привласнення 4 млн грн “чорнобильських” коштів шляхом зловживання цільовими бюджетними коштами.

Вони списували по 300 тис. грн на зруйнований будинок у радіаційно забрудненій зоні, нібито для переселення людей. Однак ті про це нічого не знали.

Йдеться про звинувачення у службовій недбалості, що спричинила тяжки наслідки (посадовця ОДА) та заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем у великому розмірі (працівники РДА), а також у заволодінні майном у великому розмірі (двоє пособників). До схмеми залучили також оцінювача майна – йому, крім заволодінні майном, ще й у зловживанні повноваженнями особи, яка надає публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому повторно.

Про це повідомляє прокуратура області:

“Організоване угруповання з корупційними зв’язками, з метою заволодіння значними сумами цільових бюджетних коштів, діяло за розробленою схемою протягом 2017-2020 років.

Зловмисники розробили декілька етапів. Спочатку підшукували так званих «переселенців» – громадян, яких попередньо реєстрували у будинках радіаційно забруднених сіл Коростенського району. Згодом, на підставі нібито проживання цих осіб у помешканнях такої категорії, купували для них житло вже у «чистій» зоні, хоча «новосели» насправді нікуди не переселялися, а й далі залишалися проживати у своїх домівках у Коростені”.

“Викуповували” будинки за цільові гроші за значно завищеною ціно. Нариклад, зруйнований будинок у радіаційно забрудненій зоні коштував понад 300 тис. грн. Усе це вдавалося “провернути” завдяки фігуранту справи з оцінки майна.

За результатами проведених експертиз, учасники організованої групи унаслідок корупційної схеми, що діяла протягом декількох років, «відшкодували» за 12 будинків понад 4 млн грн, які привласнили.

Наразі накладено арешти на майно обвинувачених, а саме: 5 земельних ділянок, будинок, 4 квартири, 3 нежитлові будівлі, майновий комплекс та 10 транспортних засобів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here