Home Кримінал Ресторани, клуби і дискотеки будуть закривати, якщо у їх відвідувачів знайдуть наркотики

Ресторани, клуби і дискотеки будуть закривати, якщо у їх відвідувачів знайдуть наркотики

98

Верховна Рада України в четвер 280 голосами прийняла закон про внесення змін до закону Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів та зловживання ними.

Згідно із прийнятими змінами в законодавство, у разі встановлення фактів систематичного або масового вживання чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в установах масового перебування громадян (ресторани, кафе-бари, кінотеатри, нічні клуби і дискотеки, гральні зали, розважальні комплекси та інші ), а також неприйняття посадовими особами таких установ заходів щодо запобігання вживання чи збуту наркотичних засобів після офіційного попередження правоохоронних органів, діяльність таких установ за поданням правоохоронних органів, зупиняється судом на терміном 3 місяці, а у випадку, якщо протягом року встановлено повторний факт вживання або збуту наркотиків – строком на 6 місяців.

Рішення про припинення діяльності таких установ приймається судом протягом місяця із дня надходження інформації про злочин від правоохоронних органів. Протягом строку дії рішення суду про зупинення діяльності даних установ за відповідною адресою забороняється діяльність будь-яких інших аналогічних установ.

Закон встановлює, що якщо після закінчення терміну дії зазначеної заборони на діяльність виявляється новий факт вживання чи збуту наркотиків, діяльність таких закладів припиняється судом у встановленому порядку.

Як повідомлялося, в селі Нараїв Тернопільській області правоохоронці виявили злочинну групу, яка реалізовувала наркотичні речовини на території області та за її межами.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here