Home Кримінал Робота у Європі – на Житомирщині діяла шахрайська схема

Робота у Європі – на Житомирщині діяла шахрайська схема

247

Працевлаштування у рибних фермах Німеччини та Нідерландів пропонували шахраї на Житомирщині. Працювали за передплатою – брали за послуги близько 3 тис грн, а потім зникали.

Кіберполіція Житомирської області викрила шахраїв 23 та 28 років, – повідомляють у поліції:

"Кіберполіція встановила, що до злочинних дій причетні двоє жителів Житомирської області, віком 28 і 23 роки. У кожного з них були розподілені обов’язки: старший з чоловіків був організатором і безпосередньо спілкувався з потенційними клієнтами, а молодший – розміщував відповідні оголошення на інтернет-ресурсах та слідкував за наповненням банківського рахунку і займався «транзитним» рухом коштів між картками".

Фігуранти розміщували оголошення у соцмережі та пропонували послуги із працевлаштування на роботу до країн Європи. Потенційним клієнтам пропонували заробіток на рибних фермах у Німеччині та Нідерландах. Бажаючі зв’язувались з фігурантами телефоном вказаним в оголошенні. Після чого зловмисники вимагали передплату за свої послуги, які оцінювались близько 3 тисяч гривень. Потому контактні телефони «помічників» з працевлаштування більше не відповідали.

Правоохоронці провели обшуки за місцями мешкання фігурантів. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, sim-карти та флеш-накопичувачі.

Наразі вирішується питання щодо оголошення чоловікам про підозру. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here