Home Кримінал Стало відомо, хто повідомив про ”замінування” міськвиконкому в Бердичеві

Стало відомо, хто повідомив про \”замінування\” міськвиконкому в Бердичеві

142

Минулого тижня до міліції надійшло анонімне телефонне повідомлення про можливий вибух у приміщенні бердичівського міськвиконкому. З будівлі було негайно евакуйовано людей. У ході проведеного обстеження вибухонебезпечних предметів не виявлено. Уже за кілька днів міліціонери затримали псевдомінера.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян…) Кримінального кодексу України, правоохоронці розпочали заходи для встановлення автора анонімного дзвінка.

Відтак у результаті проведених оперативно-розшукових заходів працівники карного розшуку спільно зі співробітниками Управління СБУ встановили особу «мінера». Ним виявився 39-річний місцевий житель. Вилучено низку речових доказів, у тому числі мобільний телефон, з якого був здійснений дзвінок, повідомляють в Бердичівській міліції.

За словами затриманого, він хотів перевірити, як спрацюють бердичівські служби у разі небезпеки.

– У нас є інформація, що автор дзвінка може мати проблеми із психічним здоров’ям, нині ми перевіряємо її достовірність, – прокоментував начальник Бердичівського МВ УМВС Роман Зайцев.

Водночас правоохоронці застерігають: за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here