Home Кримінал У 27-річного коростенця правоохоронці вилучили гладкоствольний «Вінчестер»

У 27-річного коростенця правоохоронці вилучили гладкоствольний «Вінчестер»

102

Близько 13 години 8 листопада в ході проведення профілактичних заходів в Олевському районі правоохоронці зупинили автомобіль «Газель», за кермом якого знаходився 27-річний житель м. Коростеня.

Під час огляду автівки у кабіні за водійським сидінням поліцейські виявили футляр з гладкоствольною зброєю. Підтвердити легальність її перевезення та зберігання керманич не зміг, оскільки передбачених законом дозволів не мав.За таких обставин на місце зупинки транспортного засобу прибула слідчо-оперативна група, працівники якої вилучили виявлений предмет.

За попередніми висновками, це пристрій для відстрілу патронів «Вінчестер». Вилучену зброю направлено на експертне дослідження.Відповідна інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Походження та мета перевезення нелегальної зброї з’ясовується у рамках розпочатого кримінального провадження.

Про це повідомляє прес-служба ГУ НП України в Житомирській області.

За чинним законодавством, носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі строком від 3 до 7 років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here