Home Кримінал У Британії попередили теракт на Лондонській фондовій біржі

У Британії попередили теракт на Лондонській фондовій біржі

74
У Лондоні четверо британців зізналися в підготовці теракту на Лондонській фондовій біржі. Як повідомляється, зізнання були зроблені 1 лютого в ході засідання Вуліджского суду Корони в Лондоні, повідомляє ТСН.ua. 
 
Слідство з’ясувало, що підозрювані Мохаммед Чоудхурі, Шах Рахман, Гурукант Десаї і Абдул Міах також хотіли влаштувати вибухи на ряді інших важливих об’єктів у столиці Великобританії. У будинку одного із заарештованих знайшли ??записку з адресами, де крім біржі були вказані будинок мера Лондона Бориса Джонсона, посольство США і будинки двох рабинів. 
 
У Рахмана поліція знайшла видання "Аль-Каїди" Inspire, в якому була стаття під заголовком "Зроби бомбу на маминій кухні". Згідно з матеріалами звинувачення, підозрювані не встигли виготовити вибуховий пристрій і визначитися з тим, яким саме чином будуть проведені вибухи.
 
Припускається, що британці могли спробувати повторити сценарій теракту в Мумбаї в 2008 році. В ході того ж судового засідання ще п’ятеро британців, проти яких висунуті аналогічні звинувачення, зізналися в менш тяжких злочинах, пов’язаних з тероризмом. 
 
Вирок підозрюваним буде винесено наступного тижня. Дев’ять британців, підозрюваних у підготовці терактів, були арештовані в різних містах Великобританії в ході рейду, який британська поліція назвала найбільшим за два роки. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here