Home Кримінал У Коростенському районі селяни здали ділків, які мили бурштин

У Коростенському районі селяни здали ділків, які мили бурштин

192

19 червня до поліції надійшло повідомлення про можливий незаконний видобуток сонячного каменю на полях у Коростенському районі.

Про це повідомляє поліція Житомирської області.

На місці події поліцейські зафіксували наявність спеціфічного обладнання та пристосувань для незаконного промислу. Розпочато кримінальне провадження.

Місцеві жителі повідомили на спецлінію «102» про те, що у полях неподалік села Білки ведуться підозрілі роботи та чути шум працючих механізмів.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Коростенського відділу поліції, працівники якої зафіксували наявність на землях розритого каналу, заповненого водою. З одного боку рову знаходилась мотопомпа для відкачування води та водозабірні рукави протяжністю кількасот метрів.

Обладнання та виявлену на місці техніку – трактор Т-150КА – поліцейські вилучили. Нині триває встановлення власника вказаного майна.

Також у рамках розпочатого за ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) ККУ кримінального провадження поліцейські з’ясовують обставини появи каналу на полях та законного розпорядника вказаною земельною ділянкою. У тому числі перевіряється інформація щодо здійснення тут видобутку бурштину.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here