Home Кримінал У Мінську судитимуть близько 140 учасників мовчазної акції протесту

У Мінську судитимуть близько 140 учасників мовчазної акції протесту

207

Близько 140 осіб постануть перед судом у Мінську за участь у несанкціонованій вуличній акції, яка відбулася в білоруській столиці в неділю, 3 липня, в День незалежності Білорусі.

Про це повідомив відомий білоруський правозахисник Валентин Стефанович.

"За нашою інформацією, в центрі ізоляції правопорушників перебувають не менш ніж 140 осіб, і їх адміністративні справи скерують в суди", – сказав Стефанович. Він зазначив, що на відміну від минулих подібних акцій, коли більшість людей відразу після затримання відпускали, цього разу відпустили лише журналістів, неповнолітніх і кількох жінок.

За інформацією правозахисника, процеси проведуть у судах Ленінського, Московського, Жовтневого, Фрунзенського та Радянського районів Мінська.

Нагадаємо, останнім часом в Білорусі тривають акції протесту в новому форматі – через інтернет учасники домовляються зібратися в центрі Мінська або інших міст без прапорів, транспарантів. Вони не викрикують жодних гасел, а лише аплодують.

Акція традиційно відбувалися щосереди, але цього разу організатори вирішили провести її в День незалежності Білорусі. Для розгону демонстрантів міліція застосувала сльозогінний газ. Переважну більшість затримань здійснювали люди в цивільному. Вранці в неділю влада Білорусі закрила доступ до соціальних мереж, щоб запобігти протестам.

Як повідомлялося, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що проти його країни використовують зброю масового інформаційного ураження, а також цілеспрямовано намагаються нав’язати сценарій "кольорових" революцій.

Кореспондент.net

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here