Home Кримінал У Попільнянському районі 20-річний молодик обікрав пенсіонера

У Попільнянському районі 20-річний молодик обікрав пенсіонера

103

 20-річного місцевого жителя, який уже є обвинувачуваним у серії крадіжок, викрито у новому злодіянні. З домоволодіння літнього чоловіка молодик угнав мопед і викрав електроінструмент. Нове кримінальне провадження відкрито одразу за двома статтями Кримінального кодексу.


10 січня до Попільнянського відділення поліції звернувся 74-річний житель с. Кам’янки із повідомленням про обкрадання його домоволодіння.

Працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що хтось уночі «похазяйнував» у гаражі заявника, угнавши звідти мопед і викравши бензопилу. До приміщення злодій потрапив, зірвавши навісний замок на воротах.

У ході першочергових заходів з установлення причетних до події осіб, оперативники здійснили подвірний обхід та водночас перевірили місцевих жителів, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за подібні злочини. У результаті поліцейські обґрунтовано запідозрили у причетності до злодіянь 20-річного жителя райцентру.

– Парубок раніше проживав у цьому селі, тому добре знав місцевих жителів і їх обійстя. Свою вину він визнав і розповів, що встиг позбутися викраденого. Мопед і електроінструмент ми вилучили у сусідньому селі, – розповів начальник Попільнянського відділення поліції Сергій Рябушенко.

Про підозрюваного також відомо, що нині триває судовий розгляд за фактами крадіжок з осель жителів району, учинених ним упродовж 2017 року. Певний час обвинувачений знаходився під вартою. Однак у грудні минулого року через неузгодженість в організації роботи суду йому не було продовжено міру запобіжного заходу і він успішно повернувся до старого промислу.

За фактами нових злодіянь молодика відкрито кримінальне провадження одразу за двома статтями кримінального кодексу України – ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.3 ст.185 (Крадіжка). Поліція ініціюватиме перед судом взяття молодика-рецидивіста під варту.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here