Home Кримінал У селі під Житомиром шолярка каже, що її згвалтував полісмен. ВІДЕО

У селі під Житомиром шолярка каже, що її згвалтував полісмен. ВІДЕО

140

На Житомирщині мама 13-річної школярки написала заяву в прокуратуру, що її дитину зґвалтував поліцейський. У прокуратурі розпочали розслідування, хоча досі не впевнені, що сам факт наруги був, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Останній дзвоник у Васильківській школі доручили вести найкрайщій учениці, відмінниці з 8-го класу. Але на ранок дівчинка у школу не прийшла.

Натомість у школі й сільраді з’явилися працівники прокуратури і поліція. І повідомили, що мати учениці звернулась у прокуратуру із заявою про зґвалтування її дитини односельцем, який працює в поліції.

"В нас був шок. Я не знаю, як таке могло статися. Йому все-таки 24, а їй 13. Кажуть, коли це все сталося, то батьки завезли її і звернулися до поліції", – розповіла секретар Васильківської сільської ради Яніна Гандзич.

Мати дівчинки будь-що розповідати відмовляється. Каже, заборонили слідчі прокуратури.

Поліцейський-односелець, на якого поскаржилися батьки дівчини, все категорично заперечує. Каже, справді був зі школяркою наодинці в саду, але для того, аби пояснити, що стосунки між ними неможливі.

"Я їй пояснив, що в мене є дівчина. Тим паче – вона малолітня і жодні стосунки в нас не можуть бути. Можливо, вона образилась і щось собі надумала. Експертиза все засвідчить. Я впевнений у собі, я знаю, що цього не було", – твердить він.


У прокуратурі відкрили кримінальне провадження – за фактом, аби з’ясувати, чи є підстави для обвинувачення працівника поліції.

"На даний час у кримінальному провадженні проводяться слідчі та процесуальні дії для встановлення обставин кримінального провадження", – пояснив прокурор Андрій Ширяєв. Поліцейського на час слідства від роботи відсторонили.

"Працівник характеризується з позитивної сторони. За час несення служби за ним жодних дисциплінарних проступків не було. Вже зараз можу заявити: ми повністю йшли на співпрацю, і наш співробітник, і ми робили все, щоб встановити обставини данної події", – каже заступник керівника патрульної поліції Житомира Сергій Рудницький.

Тим часом ця історія розділила односельців. Одні стали на бік полісмена – мовляв, це помста дівчини за нерозділене кохання. Інші, навпаки, вимагають ретельного розслідування.

"Після цього бачили його односельчани і говорили про те, що він був абсолютно у тверезому стані, адекватний. А про Христинку говорили після того, що вона плакала. Ну, яка причина? Вона могла бути у нього закохана, а у Вадима, наскільки я знаю, у нього була дівчина", – каже директор Васильківської ЗОШ Лариса Стельмащук.

"Просто вирвав би там з корнем йому все, що є, та й усе", – відказав свою думку інший односелець. Обидві сторони чекають результатів експертизи, яка може прояснити, чи було зґвалтування взагалі чи історія вигадана. Від цього залежатиме, кого з фігурантів цієї історії покарають.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here