Home Кримінал В Коростенському районі нелегально видобували бурштин

В Коростенському районі нелегально видобували бурштин

156

Коростенською міжрайонною прокуратурою пред’явлено позов в інтересах райдержадміністрації до фізичної особи з вимогою розірвати 8 договорів оренди земельних ділянок загальною площею 18 га, привести їх у попередній стан та повернути у розпорядження органу виконавчої влади.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Установлено, що Коростенською райдержадміністрацією у 2013 році фізичній особі передано в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва понад 37 га невитребуваних земельних паїв на території Бондарівської сільської ради. Однак, частину земельних ділянок – 18 га використовували не для сільськогосподарських потреб, а для незаконного видобування бурштину.

Оскільки земля використовувалася не за цільовим призначенням, прокуратурою вжито заходів до примусового припинення права користування землею через суд. 

Додатково: За фактом незаконного зняття верхнього родючого шару ґрунту із зазначених земель розслідується кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 239-1 (незаконне заволодіння грунтовим покривом) Кримінального кодексу України, процесуальне керівництво в якому здійснює міжрайонна прокуратура.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here