Home Кримінал В обласній прокуратурі розповіли про результати боротьби у сфері видобування надр

В обласній прокуратурі розповіли про результати боротьби у сфері видобування надр

140

Сьогодні, 27 липня, у прокуратурі Житомирської області відбувається спільна нарада керівників правоохоронних органів, органів влади і контролю Житомирської області, на якій обговорюється стан протидії правопорушенням і відшкодування збитків у сфері господарської діяльності з випалювання деревного вугілля, видобування бурштину, піску та використання лісових ресурсів.

«За фактами незаконного видобування та скуповування незаконно видобутого  бурштину правоохоронними органами області цьогоріч зареєстровано та розслідувалося 80 кримінальних проваджень, процесуальне керівництво у яких здійснювалося прокуратурою», – поінформував прокурор Любомир Війтович.

Він також повідомив, що є перші результати щодо виявлення осіб, що видобували бурштин у складі організованої групи. Наразі судом винесено обвинувальний вирок щодо трьох осіб, жителів Житомирської та Рівненської областей, які, залучивши до злочинної групи 16 осіб, за допомогою спецобладнання на території Сирницького лісництва видобували коштовне каміння, вартість якого становила 268 тис грн, інформує прес-служба прокуратури.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here