Home Кримінал В Ємільчинському районі правоохоронці завадили пенсіонерці зібрати маковий врожай

В Ємільчинському районі правоохоронці завадили пенсіонерці зібрати маковий врожай

159

На присадибній ділянці, належній 64-річній жительці районного центру, поліцейські помітили квіти маку та вже перецвілі голівки, що росли серед городини. Усі нарковмісні рослини спололи та вилучили.

Під час проведення оперативно-профілактичних заходів в смт Ємільчиному дільничні інспектори поліції виявили на городі місцевої жительки рослини, заборонені для вирощування: серед китиць кропу та бурякового листя виднілися квіти та голівки снодійного маку.

Жінка розповіла, що рослини вирощувала для кулінарних потреб. Втім, правоохоронці нагадали їй, що законодавством України заборонено вирощування нарковмісних рослин у приватних домогосподарствах. Відтак весь мак спололи. Усього поліцейські нарахували 1909 рослин. Увесь «урожай» направили на експертне дослідження.

Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Як повідомляють у поліції, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here