Home Кримінал Викритий ”прокремлівський” журналіст з Житомира отримував за свої послуги 100 тисяч гривень...

Викритий \”прокремлівський\” журналіст з Житомира отримував за свої послуги 100 тисяч гривень в рік

170

 Викритий СБУ  у Житомирі прокремлівський журналіст-блогер виявився місцевим мешканцем Василем Муравицьким,  – про це повідомляє "Еспресо.tv".

За даними видання, Муравицький народився в Житомирі у 1984 році. Там же у держуніверситеті Франка здобув освіту редактора-філолога. 2011 року став головним редактором комсомольської газети "Нова хвиля" і переміг у конкурсі "Журналіст року" у номінації "Найкращий журналіст друкованих та електронних ЗМІ Житомира".

На своїй сторінці у Facebook чоловік називає себе "філософом за покликанням" і прогнозує, що війна в Україні триватиме до 2024 року. До того ж показовим є те, що українець вживає прийменник "на", говорячи про події в Україні.

Також журналісти проаналізували вміст сторінки соцмережі журналіста: найчастіше блогер критикував українську владу, іноді вихваляв геніальність скандального редактора "Страна.ua" Ігоря Гужви. Зауважимо, Муравицький є підписником груп "Антимайдан", "Антивоенный фронт Украины", "Суть времени – УССР 2.0" тощо.

За даними СБУ, блогер писав статті для МІА "Россия сегодня", де у 2015 році йому платили за коментар на півсторінки (короткий опис ситуації) 2100 рублів, за аналітику на дві сторінки (глибокий аналіз публікацій та тем) або за думку на дві сторінки (розгорнуту оцінку ситуації) по 4300 рублів. У контракті також зазначено, що за 2015 рік Муравицький мав отримати не більше 250 тисяч рублів або майже 92 тисячі гривень за курсом того року.

Окрім цього матеріали Муравицького часто виходили на сайті сепаратистського News Front, зокрема, від жовтня 2015 року до квітня 2016 року він писав щонайменше одну статтю на місяць.

Також статті прокремлівського блогера виходили на російському сайті "Украина.ру", що належить МІА "Россия сегодня".

Зазначимо, після викриття журналіста на російському сайті "Политнавигатор" з’явилася низка антиукраїнських статей на підтримку пропагандиста.

Читайте також: В Житомирі оголосили про підозру в держзраді «прокремлівському» блогеру-журналісту

Блогеру-журналісту повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 161 та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.
Вирішується питання щодо обрання стосовно нього міри запобіжного заходу.
Триває досудове слідство.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here