Home Кримінал Видавали себе за представників місцевої влади: шахраї виманювали гроші у житомирських...

Видавали себе за представників місцевої влади: шахраї виманювали гроші у житомирських підприємців

619

Злочинці під іменем керівників обласних та районних військових адміністрацій виманювали гроші у підприємців типу для ЗСУ. Таким чином псевдоволонтери ошукали 58 суб’єктів господарювання серед яких і Житомирська область.

Про це пише Офіс генерального прокурора: 

За даними слідства, учасники злочинної організації під виглядом надання допомоги армії підробляли листи від імені керівників обласних, районних, міських військових адміністрацій для збору з суб’єктів господарювання коштів в якості благодійної допомоги ЗСУ”, – йдеться в повідомленні. 

Підприємці після розмови з підозрюваними та отримані підроблені листи – скидали гроші  на банківські картки шахраїв, бажаючи підтримати українських захисників.

У такий спосіб за рік повномасштабного вторгнення РФ підозрювані ошукали щонайменше 58 суб’єктів господарювання з Одещини, Вінниччини, Волині, Житомирщини, Київщини, Тернопільщини, Черкащини, Дніпропетровщини, Рівненщини, спричинивши їм збитки на понад 3 млн грн.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів вилучено підроблені листи від імені керівництва обласних військових адміністрацій, SIM-картки, банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку.

 Досудове розслідування – Нацполіція, оперативний супровід – СБУ та поліція.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here