Home Кримінал Загибель 16-річної дівчини на виробництві: директору підприємства оголосили підозру

Загибель 16-річної дівчини на виробництві: директору підприємства оголосили підозру

547

16-річна дівчина загинула на деревообробному підприємстві в Харитонівській громаді у липні 2022 року. Під час закидання деревини у 2-метровий шредер дівчину затягнуло до подрібнювача. Вона отримала смертельні травми – відкритий перелом черепа. Працювала без оформлення.

62-річному директорові підприємства повідомили про підозру.

Про це повідомляє прокуратура та поліція області:

“Для обслуговування такого обладнання підозрюваний прийняв на роботу

без офіційного оформлення неповнолітню дівчину. У вересні минулого року, під час збою у виробничому процесі, коли дівчина намагалася поправити гілки, які застрягли у верстаті, її було смертельно травмовано”.

Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, смерть дитини настала через тупу сукупну травму тіла – відкритий перелом кісток черепа та травматичну ампутації лівої руки.

Під час досудового розслідування було виявлено низку принципових порушень встановлених норм безпеки, а саме відсутність: медичного огляду та трудового договору загиблої, дозволів на виконання робіт із підвищеною небезпекою та експлуатацію вказаного агрегата, навчання та інструктажів із техніки безпеки та інші.

Ігнорування вказаних вимог охорони праці і призвело до трагічної події. Директорові загрожує  обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк від 2 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here