Home Кримінал Житомирщина може стати центром пивоваріння, Сергій Рижук

Житомирщина може стати центром пивоваріння, Сергій Рижук

У ході робочої поїздки до Радомишльського району очільник області відвідав пиво-безалкогольний комбінат „Радомишль” та взяли участь у першому фестивалі пива „OettiengerFest”.
 
ПБК „Радомишль”, який у 2011 році у складі групи компаній „Рідна марка” увійшов до міжнародного холдингу „Oasis CIS”, розпочав випуск німецького пива OeTTINGER. 
 
Оглянувши виробництво, голова облдержадміністрації зазначив, що для виготовлення високоякісного пива потрібно поєднувати українські традиції з німецькими та чеськими технологіями: „Якщо ми хочемо мати своє, то повинні навчитися у того, хто це вже освоїв”.

Очільник області вважає Житомирщину центром пивоваріння, тому що уся наявна в регіоні сировина класично наближена до справжнього пива. За словами Сергія Рижука, пивоварний ячмінь ще з радянських часів культивувався головним чином на Житомирщині. Житомирський хміль складав 70% колишнього союзного обігу, повідомили у прес-службі облдержадміністрації. 

У нашому місті знаходилось підприємство „Укрхміль” – своєрідне міністерство хмелярства. „Для вирощування якісного хмелю підходить наш клімат, природа. Ще одна складова – м’яка вода. І якщо додати добрі руки, добре серце наших людей, аж тоді з’являється якісний продукт”, – переконаний очільник області.

Представники влади відвідали також музей домашньої ікони в замку „Радомисль”.