Home Кримінал Житомирські правоохоронці продовжують шукати винних у погромі російських банків

Житомирські правоохоронці продовжують шукати винних у погромі російських банків

106

 

Задля об’єктивного розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом хуліганських дій групи осіб під час пікетування окремих фінансових структур м. Житомира, що мали місце 20 червня п.р., міліція встановлює можливих очевидців, свідків і учасників подій. Будь-яких мотивів, які суперечили б принципам законності у досудовому розслідуванні, правоохоронці не переслідують.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Житомирській області

Значного суспільного резонансу в Житомирській області викликали події, пов’язані з пікетуванням окремих банківських структур в обласному центрі 20 червня п.р. Нагадаємо, що під час «мирної» акції групою осіб було пошкоджено вивіски кількох банків та розмальовано стіни їх приміщень. З відповідними заявами до правоохоронних органів звернулися адміністрації цих фінустанов і надали офіційні відомості про нанесені діями пікетувальників збитки – у загальному понад 100 тисяч гривень.

Водночас інформація про пошкодження майна кількох банків у Житомирі була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з визначеною правовою кваліфікацією за ч.2 ст.296 (Хуліганство, учинене групою осіб) Кримінального кодексу України.

В рамках досудового розслідування міліціонери продовжують заходи із обєктивного встановлення усіх обставин кримінального правопорушення, а також свідків подій та причетних до них осіб. Разом з тим до кількох громадських організацій, а також до органів самоврядування направлено відповідні запити.

Окрім того, хід розслідування даного правопорушення є об’єктом уваги як з боку представників засобів масової інформації, так і громадськості загалом. Відтак щирий подив викликає заява громадської організації про нібито надмірну увагу саме правоохоронців до проблем окремих банківських структур.

– Міліція була і залишається поза будь-якими політичними інтригами та не піддається суспільним емоційним настроям. Наше завдання – провести об’єктивне, всебічне і неупереджене розслідування того чи іншого правопорушення, незалежно від того, під якими гаслами воно було вчинено. У своїх діях правоохоронці дотримуються єдиної позиції – принципів законності та діють виключно у межах чинного законодавства, – наголосив начальник УМВС Житомирщини Юрій Демяненко.

Зазначимо, що житомирські свободівці погром російських банків називають мирною акцією.

"Ми здивовані надмірною увагою до проблем російських банків з боку правоохоронців. Нагадуємо, що акція від 20 червня мала мирний характер. Житомирська громада висловила своє обурення з приводу військової агресії Росії. Ми вимагаємо подальшої ретельної перевірки російських банків у Житомирі", – наголосив свободівець Віктор Брокарєв.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here