Home Кримінал Житомирянин незаконно зливав отрутохімікати поблизу власної дачі у Коростенському районі

Житомирянин незаконно зливав отрутохімікати поблизу власної дачі у Коростенському районі

179

Житомирянин тривалий час накопичував значну кількість пластикових та металевих бочок з небезпечними відходами та хімікатами. Все це він зберігав неподалік власної дачі у селі Купищі Коростенського району. Про це повідомили у пресслужбі Житомирської обласної прокуратури.

За даними правоохоронців, місце для зберігання небезпечних речовин не було облаштоване належним чином.

“З метою подальшого продажу бочок, чоловік зливав отруйну речовину з бочок у відкритий ґрунт неподалік власного будинку. Цим самим чоловік знищив рослинний покрив на території понад дві тисячі м2, а довколишні ґрунти забруднено отруйними хімікатами”, – повідомили в прокуратурі.

За результатами досліджень, проведених держінспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу, встановлено, що ґрунт та ґрунтові води забруднено щонайменше чотирма хімічними речовинами (амоній, сульфати, фосфор, хлориди).

Відтак своєю протиправною діяльністю підозрюваний завдав довкіллю шкоди на суму 1,1 млн грн. 

За процесуального керівництва Коростенської окружної прокуратури особі повідомлено про підозру у забрудненні земель речовинами, шкідливими для життя, здоров’я людей та довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для життя, здоров’я людей та довкілля (ч. 1 ст. 239 КК України).

Досудове розслідування проводить Коростенське райуправління поліції.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here