Home Кримінал Житомирянин через псевдофонди відправляв чоловіків за кордон

Житомирянин через псевдофонди відправляв чоловіків за кордон

413

Житомиряни через підставних осіб створив два благодійні фонди в Житомирі та Лугинах. Згодом, ці фонди він почав використовувати для власних потреб. Його помічниця відправляла листа до влади із прохання включити певних чоловіків у загальноукраїнську систему “Шлях”, що дозволяє перетинати державний кордон. Загалом, чоловік відправив за кордон 14 осіб з них 6 так і не повернулися.

Про це інформує поліція області

“Встановлено щонайменше 14 фактів незаконного виїзду з України, у 6 випадках – військовозобов’язані громадяни не повернулись назад й донині.  Слідчі поліції під час досудового розслідування зібрали докази того, що 39-річний житомирянин через підставних осіб зареєстрував у липні та жовтні 2022 року два благодійних фонди у м. Житомирі та смт. Лугинах”, – йдеться в повідомлені.

Згодом, чоловік почав активно використовувати  реквізити цих організацій, його помічниця направляла до відповідних органів державної влади листи-пропозиції та подання на конкретних осіб щодо їх включення у загальноукраїнську систему «Шлях» для безперешкодного перетину кордону.

Житомирянин особисто підшукував  військовозобов’язаних чоловіків та пропонував їм свої послуги у незаконному виїзді за межі України.  Лише з липня по листопад 2022 року він допоміг перетнути кордон 12 громадянам (двоє з них виїздили двічі). При цьому ввезення жодної гуманітарної чи благодійної допомоги наразі не встановлено.

Наразі, 39-річному чоловікові загрожує ув’язнення на термін від 5 до 7 років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here