Без додавання води, цукру та консервантів – саме так свої соки характеризує житомирянин Максим Козловець. Їх виробляє та реалізує вже другий рік поспіль. Усі фрукти вирощує у власному саду. З них також робить і розливає тихі натуральні плодово-ягідні вина. У асортименті – столове напівсолодке витримане червоне «1», столове напівсолодке червоне «Червоно-чорне» та столове напівсухе червоне «Петіо 1854». В основі червоних вин – вишня та смородина, використовує черешню та малину, експериментує з багатьма іншими ягодами та фруктами. Житомиряни можуть придбат  такі вина з постійною знижкою, а також частину прибутку передають на допомогу ЗСУ.

Соки і вино – продукція сімейної виноробні «Веселий дідусь», яку заснував Максим Козловець у пам’ять про свого дідуся, завдяки йому й опанував це ремесло. Чоловіка не стало шість років тому, але внук гідно продовжив його справу. Вина робить не з винограду, а з плодів і ягід, як вчив дідусь.  Використовує рецептуру, яка передалася діду від  його батька, тому рецепт цілком можна вважати сімейним.   

Наразі натуральні соки прямого віджиму від «Веселого дідуся» постачають у дошкільні навчальні заклади Житомира, продають у мережі супермаркетів «NOVUS», а також можна придбати у роздріб із доставкою по місту. Всього цього вдалося досягнути за рік, суттєво збільшивши об’єми виробництва, та це жодним чином не позначилося на якості продукту та вартості. Грушевий сік у 3-літровій тарі коштує 120 гривень, яблучний – 110,5 л яблучно-грушевого обійдеться у 150 гривень. Яблучний також є у тарі по 5 і 10 л. 

«У минулому сезоні було вироблено  близько 5 т яблучного соку, який розлетівся серед моєї спільноти у соцмережі. Надихнувшись схвальними відгуками, я запланував у новому сезоні значно масштабуватися і це вдалося: розширив асортимент до трьох позицій у різній тарі і виготовив 50 т яблучного, грушевого та яблучно-грушевого соку.  Побудував невеличке виробниче приміщення прямо у садку та зареєстрував там потужність виробництва,  завдяки чому можу економити на загрузці, доставці і вигрузці фруктів до місця переробки. Загалом, від дерева до пастеризації та розливу проходить максимум 72 години, що є запорукою гарної соковіддачі, – наголошує Максим Козловець. – Соки пакуємо у гофротару без друку.  Завдяки новому меню для ДНЗ, яке  розробив та впровадив Євген Клопотенко, діти отримали змогу пити тільки  соки без додавання води та цукру, а соки «Веселий дідусь» відповідають цим основним  вимогам. Звісно,  ціна для садочків  Житомира максимально мінімальна.  Поїти дітей рідного міста якісним та корисним соком – чи не місія для крафтового виробника?! Я із превеликою радістю робитиму безкоштовну доставку по місту для замовлень від 500 гривень. Приїзджаю з терміналом, платити можна на місці карткою безготівково, або, за потреби, готівкою. У кожного свій фронт. Мій фронт сьогодні — забезпечення  корисними вітамінними напоями дітей та дорослих Житомира,  сплачуватиподатки у бюджет.  Безмежно вдячний ЗСУ за можливість працювати».

Зауважимо, що Максим  Козловець  – лідер гурту  «ZERNO», разом з яким відіграли в Житомирі кілька благодійних концертів, допомагаючи волонтерам збирати на «бандеромобілі» для ЗСУ, за сприяння «Українського мистецького фронту» мали  виступи на різних майданчиках у Львові, а всі виручені  кошти передали на потреби полку «АЗОВ».        

Юлія Демусь

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here