Home Люди Особливості складання національного мультипридметного тесту у 2024 році

Особливості складання національного мультипридметного тесту у 2024 році

352

14 березня запускається реєстрація на здачу національного мультипридметного тесту (НМТ), який є ключовим для випускників 11 класу, які мріють про вступ до вищих навчальних закладів. Першим аспектом є вибір предметів. Окрім обов’язкових тестів з Української мови, Математики та Історії України, учасники має можливість обрати четвертий предмет, який відповідатиме вимогам конкретного вишу. Це дасть абітурієнтам більшу гнучкість і можливість демонструвати свої навички у тому предметі, який відповідає їхнім найсильнішим сторонам.

Другим важливим аспектом є організаційна процедура в процесі проходження тесту. Тепер НМТ буде тривати 4 години, з часом, розподіленим порівну між кожним з обов’язкових предметів. Перший блок тесту буде складатися з завдань з української мови та математики, після чого слідуватиме перерва. Наступний блок включатиме завдання з історії України та обраного предмету. Що ще очікувати учасникам цього року, дізнавалися журналісти Першого Житомирського у спілкуванні з Ольгою Єрмаковою, представницею департаменту освіти.

“За місяць до початку цієї роботи ми хочемо нагадати нашим випускникам, що у вас є місяць підготувати три основні документи, які потрібні для реєстрації. І перший документ – це паспортний документ у будь-якій формі. Другий документ – це довідка з місця навчання, яку випускникам нададуть в закладі освіти. І обов’язкова картка платника податків, яка потрібна для реєстрації. З 14 березня відкриється спеціальний сервіс на сайті Українського центру оцінювання якості освіти, де можна буде створити власний особистий кабінет вступника. Для того, щоб зареєструватися, треба буде заповнити спеціальну форму з персональними даними, а потім прикріпити скан копії або фотокопії зазначених документів. Коли учні, завантажать скан копії документів, у них буде 7 днів, і вони отримують відповідь про реєстрацію і зможуть сформувати сертифікат учасника національного мультипридметного тесту 2024 року”, – розповідає Ольга Ярмакова, головний спеціаліст департаменту освіти ЖМР

Зміни в інформації під час реєстрації на вступні випробування можна буде вносити протягом усього періоду реєстрації. Проте після закінчення цього періоду буде неможливо внести будь-які корективи. Нагадуємо, що вступні випробування триватимуть до 19 липня. Крім того, у разі оголошення повітряної тривоги тестування буде тимчасово призупинено, а всі абітурієнти разом з відповідальними особами будуть евакуйовані до підвалу. Після закінчення тривоги тестування буде відновлено. Будьте готові до таких ситуацій та дотримуйтесь інструкцій з безпеки.

Під час цьогорічних вступних випробувань продовжуватимуться традиційні заходи безпеки. Фахівці з металошукачами будуть проводити обшуки серед підлітків, які претендують на вступ до навчальних закладів. Виявлення будь-яких предметів, що можуть допомогти учаснику списати чи використати шпаргалки, призведе до анулювання тесту та виключення випускника з мультитесту.

Зокрема, абітурієнтам, які перебувають за кордоном і мають намір складати НМТ, рекомендується реєструватись на вступні випробування відразу ж початку реєстрації, щоб уникнути непередбачуваних ситуацій.

До уваги випускників 4, 9 та 11 класів! Нагадуємо, що ви звільнені від державної підсумкової атестації. Ваш атестат буде складатися із оцінок за підсумками навчального року.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here