Смачна домашня їжа, яку зручно носити в кишені. Саме так про домашні страви, які готують ружинські волонтери, кажуть захисники.
Згуртованість, командна робота і результат у Ружинській громаді – викликають захоплення, адже за 2 місяці виготовили і передали на фронт понад 5 тис порцій смачних страв у новому пакуванні. В асортименті – 10 варіантів, ще 2 страви на стадії тестування.
“Раніше це були класичні гарніри з м’ясом, але скляні банки не практичні, б’ються. І тоді вирішили перейти на дой-паки: 4-шарові, термостійкі пакети”, – розповідає керівник Ружинського осередку Волонтерського штабу “Українська команда” Ігор Зозуля.

Спочатку в пакети кладуть інгредієнти, згодом запаюють на спеціальному приладі, який спеціально купили за ініціативи Громадського активу Ружинщини.
І 4 години термічно обробляють у професійному автоклаві на підприємстві “Ружин молоко” – там постійно підтримують волонтерів.
Натхненням не зупинятися для волонтерів стають подяки від воїнів. Такі пакети з їжею дуже зручні у польових умовах, їх легко розігріти на полум’ї окопної свічки.
Всього у процесі задіяні понад 20 волонтерів. Наймолодшому 4 роки, найстаршому 50 років.
Така злагодженість наближає Перемогу.