Житомирянка Марія Гордаш розповіла, чому обрала службу в Нацгвардії. ВІДЕО

590

Марія Гордаш з Житомира. Вона служить в Національній гвардії Україні. Наразі 24-річна дівчина патрулює місто для попередження правопорушень. Війна житомирянку не злякала, а навпаки зробила її сильною.

Дівчина обрала складну професію і не пожалкувала:

Коли я обрала цю професію, то добре ще не усвідомлювала куди саме йду. Це було більше на рівні відчуттів.  Я ніколи не відчувала себе прилеглою до якоїсь професії, яка більш притаманна жінкам. У Національну гвардію пішла саме тому, що вона поєднує в собі дві  функції: військову і правоохоронну”.

Під час повномасштабного вторгнення жінка перебувала у навчальному центр в Львівській області.  Військова не боялася та досить швидко опанувала себе.

На період вторгнення знаходилася у навчальному центрі у Львівській області. Здогадки та відчуття перед війною були, адже напередодні війни Путін оголосив, що ДНР та ЛНР  є автономним. Крім цього, нас почали швидко навчати тактичної та вогненної підготовки. Вже зранку 24 лютого о 5:00 мені подзвонила мати та сказала, що  бомблять Озерне. Буквально через декілька годин у частині пролунав  сигнал бойової тривоги. Я тоді був не страх, а більше  відчуття  невідомості.  Ми не розуміли, що відбувається – всюди було чули вибухи та прильоти. На той час були висадки ворожого десанту в Житомирській та Львівській області. Ми несли свою службу, незважаючи, на обстріли”, – згадує нацгвардійка. 

Жінка каже, що робота дуже складна. Треба вміти швидко виконувати накази та якісно робити свою роботу.

Це не жіноча робота, проте я не шкодую. Мої обов’язки –  це охорона громадського порядку, запобігання виявленню адміністративних та кримінальних порушень. Наразі у військовий та воєнний стан до моїх обов’язків входить  ще виявлення колаборантів, які, на жаль, теж є на вулицях міста і треба запобігати цьому. День служби починається з того, що ми прибуваємо на місце та отримуємо зброю та амуніцію. Потім проводять інструктаж, і після цього ми розходимося по маршрутах. Загалом, патрулювання міста триває  12 годин”, – додає Марія.

Дівчина говорить, що важливе завдання – це перемога. Аби її пришвидшити, потрібно виконувати свою роботу ефективно та якісно.

“Робота дуже специфічна й до цього треба звикнути. Тут важливо виконувати бойовий наказ. Також є графіки, які продиктовані війною.  До всього звикається. Зараз  важко ставити глобальні цілі, адже час не стабільний.  Головна ціль – це дожити до перемоги. Пришвидшити перемогу ми можемо, як і чоловіки, потрібно нести свою службу совісно та якісно”, – говорить нацгвардійка Марія Гордаш.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here