Home Війна Житомиряни можуть придбати крафіни із заварним кремом, а кошти від продажів –...

Житомиряни можуть придбати крафіни із заварним кремом, а кошти від продажів – на ЗСУ. ФОТО

557

«Разом смакувати – разом перемагати»: під таким гаслом у закладі «Hygge Home» (вул.Євгена Рихліка, 11А) у Житомирі анонсували проведення благодійної акції на підтримку ЗСУ.

Зокрема, протягом тижня відвідувачам пропонують придбати крафін. Його вартість – 30 гривень. Абсолютно весь прибуток від продажу буде передано на потреби захисників. Це тістечко – новинка в асортименті кав’ярні-пекарні, але вже користується популярністю. Все що є на вітрині – розкуповують буквально за кілька годин.

«Ми відкрилися у травні і, звичайно, були певні сумніви, чи вдасться повноцінно запуститися і працювати, зважаючи на ситуацію в країні, – ділиться співвласник «Hygge Home» Дмитро. – Але у нас все вдалося, ми зміцніли і зараз готові допомагати тим, завдяки кому маємо можливість жити,  налагоджувати справи, сплачувати податки і розвиватися у мирному та спокійному місті.  Була вже акція на День Захисника  і тоді всі кошти від продажу кави  передали на покупку автомобіля для батька нашого баристи. Чоловік зараз несе службу на східному фронті, сам хлопець переїхав у Житомир з Херсонщини у квітні, а вже наступного місяця став працювати в нас.  У команді багато волонтерів, кожен на своєму місці намагається підтримувати військових і постраждалих від війни. На  передовій маємо друзів, знайомих. До мене особисто звернувся однокласник з проханням придбати зимову форму. Якщо все складеться, то кошти від продажу крафінів витратимо саме на це».

У планах проводити подібні акції тривалістю тиждень щомісяця, а далі витрачати гроші на конкретні цілі. Наразі пропонують посмакувати тістечком власного виробництва, в основі якого масляне листкове тісто і класичний заварний крем. Розповідають, що у перший день таких випекли понад 20, а наступного – вже майже 40.

«До нас зайшов сусід по будинку, я розповів про акцію і він одразу взяв  6 крафінів. Завдяки тому, що ми все робимо власноруч і встановлюємо доступну ціну,  таке свіже й ароматне тістечко собі може дозволити кожен та ще й при цьому задонейтити на ЗСУ, – продовжує   співвласник «Hygge Home»  Артем.  –  Сьогодні  третій день акції і у продажі 38 крафінів, але наш пекар Олександр обіцяє при потребі на вечір зготувати ще. Можна придбати безпосередньо на місці, чи додати до замовлення з доставкою. Такі акції однозначно матимуть продовження аж до кінця війни та перемоги України, вже розробляємо нові позиції, але будемо раді, якщо власним прикладом колег з  інших  закладів  робити подібні благодійні речі на підтримку наших воїнів».

Наразі у Житомирі з благодійною метою продають ще й імбирні пряники. Придбати їх можна у всіх закладах “Булочна №9”, а ще у “Випічка і кава”, “Густо”. Всі кошти передають на потреби волонтерської майстерні “Свій за свого”, де з 2014 року плетуть маскувальні сітки, “кікімори” для військових.

До слова, у період повномасштабної війни кілька закладів у Житомирі стали майданчиками для проведення благодійних концертів  за участю місцевих виконавців і колективів,  відомих зірок української сцени. Крім цього, у деяких проводять майстер-класи та інші тематичні заходи для дітей військовослужбовців  та ВПО,  пригощають їх, а у перші тижні наступу російських військ готували обіди для військових і бійців ТРО на блокпости.

Також  у косметичному салоні «Time of beauty» на Бердичівській можна придбати каву, сплативши будь-яку суму і помістити кошти у спеціальний бокс із позначкою «ЗСУ». За перший такий збір волонтери БФ «Синьо-жовтні серця» придбали куртку для військового.  

З липня у Житомирі триває акція #кавадлязсу, за умовами якої, купуючи напій собі, таку ж чи більшу суму необхідно донейтити на допомогу захисникам, оплачуючи умовну каву. На своїх сторінках у соцмережах розміщувати публікації зі світлинами із кавою – вдома, на роботі, під час прогулянки в місті, зустрічі з друзями, публікували скріншот переказу, розповідати про акцію і неодмінно супроводжували допис хештегом #кавадлязсу. Кошти переказувати на рахунок БФ «Синьо-жовтні серця».

Цей фонд також проводить у місті збір одноразових електронних сигарет, які у подальшому використовуються для виготовлення зарядних пристроїв  до телефонів, дронів, рацій, тепловізорів для армійців.  Залишити їх можна у  нетворкінг-кафе «Lampochka», «Нона Інжиніринг», ресторані «Полісянка», хлібному кіоску на автостанції на Житньому ринку, салоні «Time of beauty», відділенні «ТАСКОМБАНКу», дитячій перукарні «Портал»,  у магазинах мережі «Брусилівські ковбаси» в Житомирі та Коростишеві, кав’ярні «1Special coffe-bar».

Юлія Демусь

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here