У квітні Микита Гладченко відзначатиме своє 17-річчя. Він навчається у Науковому ліцеї ДУ «Житомирська політехніка», а ще має значні успіхи у спорті і у майбутньому не виключає можливість тренерської діяльності. 

Хлопець більшу частину свого життя – 11 років, займається карате, а ще майже 9 років відвідував заняття з плавання, ходити на які почав у 3-річному віці.

«У 5 років батьки привели мене на карате  у  спортивний клуб «Додзе», де я тренуюся й донині. Спершу моїм тренером була президент клубу Анна Яцкова, а зараз до участі в змаганнях готує Олексій Мінаєв. Власне, саме тренери найбільше мотивують і надихають мене на чергові здобутки. Українські спортсмени, які з кожним роком підвищують рівень та авторитет карате в нашій країні,   – чудовий приклад для наслідування, – пояснює Микита. – Карате  – це вже невід’ємна частина мого життя, завдяки чому я отримую неймовірні емоції, самовдосконалююся, підтримую фізичну форму, гартую спортивний дух. Щотижня маю 5-6 тренувань по карате і три рази ходжу в тренажерний зал. Одне тренування займає півтори-дві години часу. Працюємо над технікою та пліометрикою. У карате, як одному із видів спорту, важлива дисципліна і розуміння того, що ти робиш, треба бути наполегливим і викладатися на повну, аби чогось досягнути. Для мене особисто важливо стати кращим у своїй категорії, а ще поставив за мету виграти чемпіонат Європи з карате. Загалом, за 11 років встиг побувати на турнірах у Польщі, Італії, Угорщині та інших країнах світу, багато подорожував Україною і виступав на змаганнях у складі збірної області, представляючи клуб карате «Додзе» та своє рідне місто. Я  – переможець міжнародних змагань з карате  і призер чемпіонатів України. Взимку 2022-го мені було присвоєно звання «Кандидата в майстри спорту» з карате. Поки готуюся до чемпіонату України з карате, який пройде на весні, а також до міжнародного турніру в Болгарії. Крім цього, попереду мене ще чекають іспити. Поряд з усім цим намагаюся знаходити час для гри у футбол і плавання, але основний акцент – на карате».

Юлія Демусь

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here