23 травня волонтери з Гуманітарного Хабу “Житомир” передали дві військові вантажівки двом батальйонам територіальної оборони Житомирщини.

Ці автомобілі призначені для забезпечення оборони кордону України з Білоруссю на Житомирщині. Вони можуть перевозити як особовий склад, так і різні вантажі, мають високу прохідність.

«Цей автомобіль є військовим, його прохідність добра. Є дві мостові осі – передня та задня. Для нашої саперної справи дуже добре, що тут є кунг, в якому можна розмістити як особовий склад, так і боєприпаси привезти. І саме головне – це його надійність. Автомобіль є добрим та доглянутим. Я впевнений, що з ним ми здійснимо багато справ для України», – розповів військовий Валерій.

Військові розповідають, що мають потребу у таких вантажних автомобілях. Ці транспортні засоби мають значні переваги над радянськими вантажівками, оскільки вони є західною технікою, яка є відносно сучасною та відзначається вищою надійністю, і легкістю в експлуатації.

«Саме вантажних машин нам і не вистачало. Дуже велика різниця за характеристиками між такими автомобілями і радянськими. У нас там є радянські машини, але вони не їдуть. А машина повинна їхати. Будь-який військовий підрозділ – це велике господарство. Навіть якщо взяти лише одні буржуйки, то це вже багато ваги. Тому такі машини потрібні, оскільки завжди є пересування підрозділів, постійно треба освоювати нові позиції, тому це дуже доцільно, і ми попросили ще один такий автомобіль», – додав військовий Сергій.

Волонтери розповідають, що раніше вони передавали декілька автомобілів для десантно-штурмових військ, і за відгуками військових ці автомобілі показали себе добре. Це надійні повнопривідні вантажівки з потужними двигунами, які адаптовані до військових умов.

«Ми вже передали 8 вантажівок Iveco Magirus. Це дуже потужні автомобілі. Вони зареєстровані в таких країнах, як Норвегія, Франція та Данія. У нас встановлені добрі відносини з цими країнами, з міністерством оборони. В даний момент ми також розглядаємо інші військові вантажівки, такі як DAF, Mercedes і Renault. Ми розуміємо, наскільки важливі такі автомобілі для наших військових, тому ми продовжуватимемо працювати у цьому напрямку», – розповів Донатас Піскун, співзасновник гуманітарного хабу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here