Home Місто Бердичівська міська лікарня на 80% заповнена хворими на COVID-19

Бердичівська міська лікарня на 80% заповнена хворими на COVID-19

416

Станом на 11 березня Бердичівська міська лікарня на 80% заповнена хворими на коронавірус – із таким навантаженням медзаклад працює більше тижня.

Про це Суспільному розповів медичний директор Бердичівської міської лікарні Олег Марченко. За його словами, наразі із трьох сотень ліжок у лікарні 170 місць перевели на лікування хворих на коронавірус, перепрофілювавши 5 відділень:

"Знаходяться на кисневій підтримці та на концентрації кисневій 93 пацієнти – це 66% від загальної кількості хворих. Крім того, вони отримують іншу допомогу. Починаючи з жовтня-місяця вірус дуже агресивний і більше 60% хворих мають дуже тяжкий перебіг хвороби".

Невропатолог Наталія Жигун каже, що наразі вона перепрофілювалася і працює у відділенні для хворих на коронавірус:

"Я напевно ніколи не звикну до смерті людини, тому що це людське життя. Дуже важко психологічно, емоційно та фізично. Я приходжу додому в 9 годин при робочу дні до 5 вечора, тому що ми не встигаємо все зробити. Ми не можемо покинути хворих, тому що знаємо, що треба зайвий раз прийти, побачити чи дихають вони тим киснем, чи живі вони".

У міській раді Бердичева кажуть, що стрімке зростання захворюваності у місті реєструють більше тижня.

"Маємо стрімке збільшення кількості хворих, які потребують госпіталізації та кисневої підтримки. Лікарня завантажена протягом останнього тижня на більше 80%. Сьогодні буде засідати наша місцева комісія ТЕБ та НС і будемо приймати рішення, можливо, дійсно на період карантину обмежити роботу транспорту, але це буде прийматися комісійно", – розповіла начальниця відділу охорони здоров’я Бердичівської міськради Валентина Остап’юк.

Загалом в Бердичівській міській лікарні перебуває 142 пацієнти, які хворіють на коронавірус. За добу медики витрачають понад дві тонни кисню.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here