Home Місто Британські кондитери створили гігантську плитку шоколаду вагою 6 тонн

Британські кондитери створили гігантську плитку шоколаду вагою 6 тонн

166

Гігантську плитку шоколаду вагою майже 6 тонн зробили на честь святкування 100-річчя англійської кондитерської фабрики Торнтон.

Ширина і довжина плитки – по 4 метри. Вага шоколадного гіганта – 5, 792 кг. Відливали шоколад 50 працівників фабрики. Після чого він ще три дні остигав.
 
Пол Белл, працівник Торнтонської фабрики розповів: "Усі співробітники думали над тим, як відсвяткувати наше 100-річчя. А моїм улюбленим фільмом в дитинстві був колись "Чарлі і шоколадна фабрика". Тому я відразу згадав момент, коли плитка шоколаду зменшилася вдвічі й подумав, чому б не зробити так само, але навпаки. Так і виникла ідея створити найбільшу плитку шоколаду в світі".
 
Попереднім рекордом була плитка вагою 5,5 тонн, яку виготовили американські кондитери з фабрики World’s Finest Chocolate.
 
Майстер з шоколаду з фабрики Торнтон, Кейт Хурдмен, коментує: "Це було велике випробування для нас, яке перевірило всі наші досягнення та експертизи і змусило об’єднатися і з новою силою працювати командою".
 
"Я дуже пишаюся нашою роботою, – продовжує Кейт. – Це зайняло місяці планування та ретельної підготовки, але святкування нашого 100-річчя було варте цього".
 
Плитка була представлена на Шоколадному Тижні, який проходить з 10 по 16 жовтня.
 
Пізніше планується розрізати гіганта на шматочки і подарувати співробітникам, а решту продати в магазинах, щоб зібрати гроші на благодійність
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here