Home Місто Червоний Хрест хоче допомогти рятівникам із технікою

Червоний Хрест хоче допомогти рятівникам із технікою

246

Група Червоного Хреста відвідала колишній Ігнатпільський військовий полігон, що розташований у Лугинському районі. Вже рік на полігоні сапери групи піротехнічних робіт Управління МНС в Житомирській області, виконуючи Державну цільову соціальну програму протимінної діяльності МНС на 2009-2014 роки, проводить суцільне обстеження території, знешкоджує вибухонебезпечні предмети – снаряди, міни, гранати. З початку року піротехніки виявили та знищили 617 одиниць боєприпасів.

За результатами цієї поїздки представниками Комітету буде опрацьовано питання щодо можливості надання МНС технічної допомоги для реалізації завдань та заходів протимінної діяльності.

Бенджамін Ларк, керівник протимінної безпеки штаб-квартири МКЧХ, та Колін Кінг, експерт, (обидва громадяни Великобританії) з професійною зацікавленістю вивчали організацію, методи роботи житомирських саперів, їх спорядження та технічні засоби. Сапери, в свою чергу, продемонстрували гостям небезпечні знахідки, якими, на жаль, багата земля Ігнатпільського полігону.

В планах експертів Червоного Хреста відвідування ще декількох об’єктів на території України. Міжнародна співпраця в питаннях протимінної діяльності буде і надалі продовжуватись.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here