Home Місто Де в Житомирі можна розпалювати багаття для приготування шашлику: пояснюють лісівники

Де в Житомирі можна розпалювати багаття для приготування шашлику: пояснюють лісівники

На травневі свята люди зможуть готувати на вогні у лісі, якщо матимуть свій мангал та обкопають його.

Про це «Першому житомирському» повідомили в Житомирському управлінні лісового господарства.

Період з 14 квітня по 15 жовтня вважається пожежонебезпечним, тому розводити вогонь суворо заборонено.

Вздовж всіх трас Житомирської області облаштовано місця для відпочинку на природі. В області таких місць близько ста, кажуть лісівники.

У спеціальних місцях для відпочинку є альтанки, столи, смітники, мангали та туалети.

Якщо любителі відпочинку на природі розведуть багаття в лісі, то їм загрожуватиме адміністративна відповідальність.

«Люди повинні мати при собі переносний мангал, який попередньо потрібно обкопати або обкласти камінням. У такому разі можна запобігти лісовим пожежам», – повідомили у прес-службі лісового господарства.

У паркових зонах розводити вогонь без спеціальних дозволів заборонено.