Home Місто Декілька фактів про Subaru

Декілька фактів про Subaru

420

Автомобілі Subaru технічно відрізняються від усіх автомобілів на ринку, а під час усіх випробувань безпеки вони отримують найвищі оцінки. Бренд Subaru асоціюється з надійністю, прохідністю та перемогами на ралійних трасах. Придбати запчастини на американські Subaru тепер можна і в Україні, в інтернет-магазині X-team. Серед них:

    • ущільнююче кільце;

    • сайлентблок заднього редуктора;

    • датчик детонації MOBILETRON;

    • блок SBC в зборі;

    • диски SSR TYPE-F RS 17×7.5 та ін.

Subaru є частиною величезної корпорації       

Що стосується обсягів виробництва, то Subaru, звичайно, відстає від автогігантів, і в його асортименті мало моделей, але автобренд Subaru насправді є частиною величезної однойменної корпорації, яка раніше називалася Fuji Heavy Industries. Інші частини корпорації Subaru виробляють деталі для літаків для Boeing та Airbus, збирають військові гвинтокрили та сміттєвози, роботів-прибиральників та ін.

Скромні перемоги Subaru у чемпіонаті світу з ралі

Subaru вважається переможцем ралійних доріжок, але це дещо перебільшено. Subaru вигравав чемпіонат світу з ралі лише тричі, востаннє у 2003 році. Для порівняння, Mitsubishi, Peugeot, Volkswagen та Toyota здобули 4 перемоги, Lancia — 5, Citroën — 9. Однак Subaru не даремно асоціюється з чемпіонатом світу з ралі. Моделі Subaru Impreza WRX отримали свою назву саме завдяки цій гонці — літери WRX означають World Rally eXperimental. А літери STI — Subaru Tecnica International (спортивний підрозділ автобренда).

Автомобілі Subaru неймовірно надійні

Лише декілька брендів можуть похвалитися надзвичайно надійними автомобілями, серед них і Subaru. З усіх автомобілів Subaru, виготовлених за останні 16 років, 96% все ще експлуатуються. Звичайно, 16 років — це не дуже багато, але з даним параметром Subaru випереджає всіх своїх конкурентів (якщо не брати до уваги таких виробників високого класу, як Bugatti або Rolls-Royce).

Двигуни Subaru Boxer

У двигунах типу Boxer циліндри розташовані горизонтально, один навпроти одного. Це означає, що центр ваги автомобіля може бути нижче, а сам двигун краще збалансований. Двигуни Subaru Boxer використовуються з 1966 року, і ними обладнано майже усі моделі цієї марки. Хоча двигуни Boxer використовуються також іншими виробниками, такими як Porsche, Volkswagen або Toyota, саме Subaru застосовує їх найбільш широко. Це ознака автомобілю, так само, як і повний привід, який Subaru пропонує майже у всіх своїх моделях.

Повний привід Subaru

Subaru розробив інноваційну систему симетричного повного приводу (SAWD), яка складається з двигуна Boxer, а також валів та осей однакової довжини. Ця система, яка неодноразово нагороджувалась за свою надійність та прохідність, допомагає підтримувати низький центр ваги автомобіля.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here