Home Місто Депутати вимагають звільнення директора водоканалу та проведення розслідування

Депутати вимагають звільнення директора водоканалу та проведення розслідування

1404

Ситуацію з аварією на каналізаційній станції водоканалу, що призвело до забруднення річки Тетерів та масового мору риби, розглядали на початку позачергової сесії міської ради 9 серпня.

Депутати заявляють, що версія про велику кількість опадів – малоймовірна та вимагають детального аудиту підприємства із залученням фахівців. Депутат Євдокимов заявив, що направив звернення до правоохоронних органів щодо відкриття кримінального провадження за фактом забруднення річки та службової недбалості, а також звернувся щодо розгляду питання про звільнення директора водоканалу.

Заступник міського голови Сергій Кондратюк повідомив, що до запуску відремонтованого обладнання “все йде в річку”.

“Вночі було затоплено повністю насосний зал – 4 насоси, з них один згорів, три замокли. Їх двигуни просушуємо.

Нам не вистачило буквально 30 робочих днів, щоб завершити реконструкцію нових очисних, де автоматика та насоси нові.

Наразі ми три рази в день відбираємо показники річки. Основний показник – насиченість киснем, вчора він знизився до 3,8%, тоді як нижня межа 4%.

Для того, щоб збільшити кисень, нам потрібно було збільшити течію в річці Тетерів. Ми частково зробили скид води з Відсічного. Сьогодні плануємо поставити мотопомпи в районі Паперової фабрики, щоб збільшити аерацію.

Спеціалісти водоканалу вчора зібрали з річки 7-8 кг мертвої риби”, – повідомив заступник міського голови Сергій Кондратюк.

Однак житомиряни публікували відео, які підтверджують, що в річці загинуло не 7-8 кг риби.

За словами депутата Житомирської райради Олександра Міщенка, у неділю 8 серпня житомиряни, не знаючи про причини масового мору риби, “затарилися” пакетами риби, яка сьогодні може опинитися на ринках.

“Аварія сталася в місті Житомирі, а наслідки вже в Житомирському районі.

Люди ловлять рибу і несуть її додому. Вчора збирали по 2-3 пакети – уся Паперова фабрика “затарилася” рибою. Сьогодні вона може потрапити на ринки”, – повідомив Міщенко.

Мер Сергій Сухомлин заявив, що спочатку влада має виправити ситуацію, а вже потім вирішувати питання зариблення. Він акцентував, що будуть проводити службове розслідування:

“Мене цікавить теж багато питань. Потрібно, щоб наглядова рада включилася і розібралася. Бо є ще питання: аварійні двигуни, які є на підприємстві. Вони, чомусь, не працюють… І багато інших питань”.

Депутатка Олена Розенблат закликала провести аудит роботи підприємства, але “не твір на вільну тему, а з залученням технічних експертів”.

“Версія про значну кількість опадів мені здається сумнівною”, – сказала депутатка.

Депутати підтримали звернення щодо звільнення директора водоканалу та притягнення до відповідальності посадовців підприємства, що допустили аварію.

Нагадаємо, аварія на каналізаційному колекторі водоканалу сталася в ніч на 7 серпня, у воду потрапило 7 тисяч тонн нечистот.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here