Home Місто Десятирічна житомирянка потребує термінової операції з усунення складного викривлення хребта

Десятирічна житомирянка потребує термінової операції з усунення складного викривлення хребта

138

Термінової операції та подальшого лікування у зв’язку з важкою деформацією хребта та анатомо-фізіологічними особливостями хребців потребує 10-річна Ілона Гончаренко з Житомира. У квітні 2016 року лікарі Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» МОЗ України поставили дівчинці діагноз: «ідіоматичний правосторонній S-подібний сколіоз грудно-поперекового відділу хребта IV ступеня (основна дуга 85 градусів)».

У 2011 році маленька житомирянка перенесла складну операцію на серці. Через рік після цього почалися ускладнення. З дитинства Ілона має інвалідність, оскільки є дитиною, яка потерпіла від Чорнобильської катастрофи.

На сьогодні Ілоні Гончаренко рекомендовано багатоетапне оперативне лікування та імплантування полісегментарної конструкції «Медтронік». Проведення тендерних закупівель конструкцій за державні кошти у 2014 та 2015 роках не відбувалися, а тому вартість такого імплантанта на сьогоднішній день складає 81 тис. 280 грн. Крім цього, тривалим є післяопераційний період, на який необхідно буде витратити ще приблизно 50 – 70 тис. грн. Загалом сума порятунку хворої дівчинки складає майже 150 тис. гривень.

Таких коштів у сім’ї хворої малечі немає, оскільки її виховує лише мама, яка нині звертається за допомогою до усіх небайдужих.

За словами мами Ілони, дівчинка тримається хоча їй з кожним днем все важче.

«Викривлення хребта не дозволяє Ілонці вести нормальний спосіб життя. Донька не спить на спині взагалі, бо їй боляче, вона швидко стомлюється, мало рухається, – розповідає Людмила Гончаренко. – Якщо нам вдасться зібрати необхідну суму коштів, то моя донька матиме шанси на одужання. На жаль, часу обмаль, адже операція запланована на 6 вересня 2016 року. Ми будемо дуже вдячні усім небайдужим за будь-яку допомогу і обіцяємо розповісти про результати операції».

Усі, хто хоче і має можливість допомогти Ілоні Гончаренко, може перерахувати кошти на її лікування за такими реквізитами:

№ картки ПриватБанк – 4149 4978 0145 8250, отримувач – Гончаренко Людмила Іванівна (мама).

Контактна особою є друг сім’ї Тетяна Федорчук – (067) 741-08-01.

Допоможіть Ілоні жити повноцінним життям! Будь-яка допомога є важливою.

Аліна Дембіцька

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here