Home Місто До 5 вересня заборонили виловлювати раків

До 5 вересня заборонили виловлювати раків

167

Відповідно до наказу про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів у рибогосподарських об’єктах Житомирської області у 2016 році, забороняється всякий лов раків з 15 липня до 05 вересня на період другої линьки.

Дана заборона встановлюється задля збереження популяції раків, оскільки саме в період линьки ріст організму припиняється. Вони скидають старий та покриваються новим панцирем, разом з цим оновлюються органи травлення та зябра. Цей процес є дуже болісним та неприємним для раків. Та найнебезпечнішим для раків є те, що вони линяють на відкритому водяному просторі, і лише після закінчення линьки вони деякий час проводять в норах, в очікуванні затвердіння панцира.

Через малорухливість та природну незахищеність раки під час линьки є легкою здобиччю для браконьєрів, яким хочеться особливо звернути увагу, що лов раків в заборонений період є порушенням законодавства, в результаті чого настає адміністративна відповідальність.

Прохання до громадян не нехтувати даною забороною, адже відновити запаси раків у водоймах набагато важче, ніж зберегти.

За вилов раків в період заборони наступає адміністративна відповідальність. На правопорушника очікує штраф до 680 грн, а також відшкодування збитків завданих природі в розмірі 25 грн 50коп. за одного незаконно виловленого рака.

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here