Home Місто До кінця січня громади Житомирщини можуть подати заявку на створення сучасних...

До кінця січня громади Житомирщини можуть подати заявку на створення сучасних ЦНАПів

170

До 31 січня органи місцевого самоврядування, зокрема і ОТГ Житомирщини, можуть подати заявки на створення нових сучасних центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) або модернізацію існуючих.

Це 3-й раунд однієї з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України в рамках реформи децентралізації — програми «U-LEAD з Європою».

«Увага органам місцевого самоврядування! Якщо у вас ще немає сучасного ЦНАП, то це нагода, яку не варто пропускати! До 31 січня триває прийом заявок на участь у конкурсі на отримання техдопомоги за Програмою «U-LEAD з Європою». Створити або модернізувати ЦНАП вам допоможе європейський партнер «U-LEAD з Європою», — повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Загалом у рамках конкурсу буде відібрано до 150 учасників. Допомога буде фахова та матеріальна. Для цього конкурсантам необхідно надати придатне приміщення для розміщення ЦНАП і у разі проходження конкурсу їм буде надана допомога у:

– налаштуванні ефективної роботи центру;

– приміщення;

-закупівлі меблів, необхідного обладнання та офісної техніки;

 – програмного забезпечення;

 – навчання персоналу;

 – мобільного ЦНАП.

 

 

У 2017 році на Житомирщині в рамках програми відкрили 2 ЦНАПи, які успішно працюють в Іршанській та Червоненській громадах. Ще 8 проектів в ОТГ, які пройшли відбір «U-LEAD з Європою», планують відкрити цього року. Загалом в рамках програми в Україні вже створено 26 ЦНАП та протестовано різні моделі надання адмінпослуг.

 

Більше інформації щодо участі у програмі за посиланням: https://tsnap.ulead.org.ua/.

 

Довідково. ЦНАП – це сучасний центр надання адміністративних послуг в Україні. Його мета – надання всіх адмінпослуг за сучасним стандартом в одному місці швидко, якісно та доступно.

 

Проект реалізується спільно Мінрегіон, Мінекономрозвитку, органами місцевого самоврядування, U-LEAD з Європою, Офісом реформи адмінпослуг та іншими.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here