Home Місто Дуров продав ”ВКонтакте” за $ 111 мільйонів

Дуров продав \”ВКонтакте\” за $ 111 мільйонів

127

Згідно з інформацією, яка з’явилася в зарубіжних ЗМІ, гендиректор соціальної мережі "ВКонтакте" Павло Дуров продав акції соцмережі за 111 млн. доларів.

Покупцем, судячи з повідомлення, став холдинг Mail.Ru Group. Варто зазначити, що з цим холдингом у Дурова вже давно склалися досить напружені стосунки.

На даний момент, стало відомо, що Mail.ru Group володіє вже 39,99% акцій "ВКонтакте", раніше майже 8% акцій належали Дурову. Як повідомила прес-служба Mail.Ru Group, холдинг реалізував останній з опціонів на купівлю частки в "ВКонтакте" ще в липні нинішнього року,придбавши 7,44% акцій за 111,7 мільйонів доларів.

Раніше повідомлялося, глава Mail.ru Group Дмитро Гришин офіційно визнав, що холдинг вважає доцільним об’єднати належні йому соціальні мережі "Однокласники" і "Вконтакте".

"Об’єднання було б доцільно, враховуючи конкуренцію, що посилюється між російськими мережами та міжнародними майданчиками", – сказав він на конференції "Російський інтернет-форум".

Холдинг Mail.ru Group повністю контролює "Одноклассники", також у нього є соцсервіс "Мой Мир", інтегрований в портал Mail.ru.

Джерело: gazeta.ua

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here