Електрики може не бути тиждень, – Сухомлин про ситуацію в Житомирі. ВІДЕО

865

У Житомирі станом на 24 листопада не у всіх районах встигли відновити електропостачання. У разі повторних ударів ситуація можу бути гіршою – електрики може не бути тиждень.

Міський голова Сергій Сухомлин розповів, що в першу чергу після відключення електрики до світла під’єднали лікарні, котельні та водоканал.

“Ми під’єднали велику котельню. Таким чином могли подати тепло вже на обласну та міську лікарню. У першу чергу ми включаємо котельні, водоканал та лікарню. Після цього всю ніч працювали комунальники для того, щоб запустити всі котельні. Упродовж дня також була ситуація, коли йшли перепідключення світла. Об’єми електроенергії не достатні для підключення всього міста. У нас не всі мікрорайоні міста з електрикою. Енергетики та комунальники роблять все, щоб котельні працювали. Усі основні об’єкти водоканалу заживлені, там є електрична енергія. У нас не працюють кілька невеличких каналізаційних насосних станцій“, – розповів мер.

Трішки більше пощастило людям, котрі живуть в будинках, які на одній електричній лінії з лікарнями та іншими важливими стратегічними об’єктами.  Там світло з’явилося доволі швидко.

“До нас вже прибула перша партія – 15 генераторів. Вони знаходяться на водоканалі та будуть в Пункті Незламності. Друга партія генераторів великої потужності вийшла з Туреччини ще 18 листопада. Ми чекаємо найближчим часом їх у Житомирі. Скажу, що буде складно по всій країні. Якщо буде ще декілька ударів, то буде набагато більше. Наші енергетики зроблять все можливе, але може не бути світла тиждень. До цього потрібно готуватися”, – акцентував Сергій Сухомлин.

Мер також додав, що зараз всю енергетичну інфраструктуру Житомира неможливо відновити. Трансформатори важать по 200 тонн, а термін виготовлення приблизно рік. Ситуація в енергійній інфраструктурі складна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here