Home Місто Лісівники Житомирщини обрали найкращого лісоруба.

Лісівники Житомирщини обрали найкращого лісоруба.

153

Минулого тижня вальники лісу Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства змагалися за звання «Лісоруб року». В лісовому масиві Білокоровицького держлісгоспу господарі підготували конкурсні майданчики, на яких вальники змогли продемонструвати свою професійну майстерність у звалюванні дерев, обрізуванні гілок, розпилюванні комбінованим різом, в пилянні на точність тощо.

Як повідомила прес-служба управління, цьогоріч в конкурсі прийняли участь 20 вальників, серед них – двоє юніорів. Один з них, Іван Скидан з Новоград-Волинського лісомисливського господарства, на етапі звалювання дерева показав результати не гірші, ніж деякі досвідчені лісоруби.

Кваліфікованому журі було зовсім не просто визначити переможців. Представники лісогосподарських підприємств виявили не лише майстерність, а й запал та хист, зібраність та витримку. Все це й допомогло Юрію Брожку з Лугинського лісгоспу (І місце), Валентину Хоменку зі Словечанського лісгоспу (ІІ місце), Миколі Донцову з Малинського  лісгоспу (ІІІ місце) стати беззаперечними лідерами перегонів. Переможці нагороджені грамотами та грошовими преміями. Юрій Брожко захищатиме честь області на  Всеукраїнському конкурсі вальників лісу у вересні.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here