Home Місто За тиждень на Житомирщині пішли з дому 10 дітей

За тиждень на Житомирщині пішли з дому 10 дітей

258

У Житомирській області почнуть збирати плазму крові у людей, що перехворіли на коронавірус, для виготовлення антитіл.

Про це повідомили в Житомирській обласній раді з посиланням на директора «Обласного центру крові» Анатолія Чугрієва.

За словами лікаря, попереду може бути ще одна хвиля захворюваності на COVID-19. І наразі в світі та в Україні застосовуються різні методи для лікування хворих на цей вірус. Зокрема, використовують плазму людей, які перехворіли на коронавірус.

"У плазмі знаходяться антитіла, які сприяють швидшому одужанню хворих на COVID-19. Тому ми започатковуємо проєкт, в рамках якого центр крові буде збирати плазму від людей, які одужали від коронавірусу, для виготовлення антитіл – Імуноглобуліну G, що у подальшому допоможе у лікуванні COVID-19. Тож закликаю жителів області, у тому числі й тих, хто вилікувався від коронавірусу, ставати донорами крові та плазми", – зазначив Анатолій Чугрієв.

Донором крові чи плазми може стати кожен здоровий українець, якому виповнилося 18 років і який важить більше 50 кг. Аби стати донором крові, потрібно звернутися до Житомирського обласного центру крові з понеділка по п’ятницю з 08:00 до 13:00 за адресою: м. Житомир, вул. Кибальчича, 16, тел./фак. (0412) 39-58-57). Із собою треба мати документ, що посвідчує особу.

Читайте також: У Житомирі ще 4 пацієнтів з коронавірусом виписали з лікарень.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here