На Житомирщині 18 осіб отруїлося грибами, троє з них померло.
В управлінні МНС Житомирської області наголошують, що гриби легко усмоктують у себе шкідливі речовини, що знаходяться у ґрунті та атмосфері.
«У випадку, коли після частування грибами ви відчуваєте себе зле, негайно звертайтеся до лікарів», – йдеться у повідомленні МНС.
Традиційно в нашій області найбільше грибів – на півночі: у Олевську, Овручі та Коростені.
Для більшості людей гриби – не просто розвага, а і хороший сезонний заробіток.
У Житомирі за відро білих грибів просили 120 гривень.
Фахівці зазначають, що безпечними грибами можна назвати вішанки та шампіньйони. Лісові гриби радять кип’ятити не менше 30 хвилин, перед цим промиваючи у проточній воді.
При кип’ятінні воду бажано зливати декілька разів.






