Home Місто Малозахищені житомиряни отримають соціальну картку

Малозахищені житомиряни отримають соціальну картку

67

Із 271 тис. населення, яке проживає у Житомирі 80 тис. – пенсіонери, серед яких 43 тис. одержують пенсію в межах 1 200 грн.

Про це інформує управління по зв’язках з громадськістю Житомирської міської ради.

Програма соціального захисту населення передбачає комплексний підхід і забезпечення адресності у наданні матеріальної допомоги та соціальних послуг. На 2013 рік передбачається прийняття соціальної картки житомирянина і надання на матеріальні допомоги і послуги – 2 246 тис. грн.

Суттєво відрізняє це завдання від попередніх років те, що має бути врахований майновий стан тих, хто звертається за допомогою. Завданням Програми є також задоволення кожної людини, яка проживає у місті і повинна мати доступ до комплексних соціальних послуг.

Для людей з обмеженими фізичними можливостями та маломобільних груп населення у цьому році планується придбати соціальний автомобіль – таксі.

Це допоможе вирішенню питання доставки до створеного Центру соціальної реабілітації для дітей-інвалідів, де сьогодні перебуває на обліку – 52 дитини.

27 із них у минулому році отримали комплекс соціальних послуг з реабілітації.

У місті також проживає 400 інвалідів, які пересуваються на візках, і яким вкрай необхідна така послуга.

Програмою також передбачена тісна співпраця з громадськими організаціями і благодійними фондами, які виступають у ролі соціальних партнерів у системі соціального захисту. В Програмі є також відшкодування коштів для тих категорій населення, які мають від держави пільги.

Через Міський територіальний центр, на обліку якого перебуває більше 1600 осіб та у співпраці з благодійними фондами допомогу отримують одинокі, малозабезпечені громадяни у вигляді продуктів харчування, соціальних послуг.

Міський голова Володимир Дебой зауважив, що багато соціальних послуг надаються комунальними підприємствами – закладами харчування, лікувальними установами, перукарнями тощо.

Практика, запроваджена минулого року дозволяє вирішувати питання соціального захисту людей і підтримки комунальних підприємств – гроші міського бюджету повертаються в комунальні підприємства.

Також готується проект по наданню індивідуальних знижок соціально незахищеним категоріям населення міста за допомогою бізнес-структур на основі підписаного з ними міською радою меморандуму.

Рішенням виконкому також затверджено Положення про соціальну картку житомирянина, яка передбачає удосконалення системи надання соціальних послуг шляхом впровадження автоматизованих обліково-платіжних систем на основі персоніфікованих електронних пластикових карт і має на меті підвищення ефективності соціальної підтримки населення.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here