Home Місто Мати загиблого Народного Героя України Артема Абрамовича з Житомира зустрілася із Зеленським

Мати загиблого Народного Героя України Артема Абрамовича з Житомира зустрілася із Зеленським

241
 При Мінветеранів створять Раду родин загиблих. Таке рішення прийняли під час зустрічі родин загиблих захисників із Президентом України Володимиром Зеленським, Прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком та Міністром у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксаною Колядою.

 Батьки, дружини загиблих захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності  України розповіли керівництву держави про те, що зараз вони активно залучені до роботи над законопроектом «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», який у новій редакції має чітко врахувати їхні інтереси, і попросили Президента підтримати його.

 Також під час зустрічі мова йшла про необхідність належного вшанування пам‘яті загиблих воїнів, виховання в суспільстві поваги та шани до своїх захисників, розвиток національно-патріотичного виховання молоді. Окремо зупинились на необхідності збільшення частки патріотичного контенту на українському телебаченні, створення нових програм та документальних фільмів про воїнів, зокрема про тих, хто віддав життя у боротьбі за Україну. Також підняли тему державних нагород.

 «Наше завдання – налагодити діалог тих, задля кого ми працюємо, тобто ветеранів, їх родичів та, звісно, родин загиблих із владою. Ця зустріч – один з таких кроків до налагодження діалогу», – наголосила Оксана Коляда.  

Серед ініціатив, які озвучували присутні, зокрема, чітке формулювання поняття «члени сімей загиблих в АТО/ООС» та соціальні гарантії для них. Також обговорювалося питання матеріальної підтримки та допомоги дружинам, дітям і батькам загиблих воїнів. Порушувалося й питання забезпечення пільгового проїзду для цієї категорії громадян, адже часто члени сімей військовослужбовців стикаються з несправедливими відмовами, тощо.

Крім того, рідні загиблих героїв звернули увагу на те, що багато бійців мають відзнаки «Народний герой», і запропонували опрацювати питання відзначення цих військових державними нагородами, зокрема званням Герой України.


Серед пристуніх на зустрічі з високопосадовцями була й житомирянка Світлана Абрамович – мати 24-річного загиблого танкіста 30 бригади, Народного Героя України Артема Абрамовича, який загинув у серпні 2014 року. Його поховали навесні 2015 року, перепоховання провели у 2017 році: після ексгумації, яку   провели представники "Чорного тюльпану", проведення додаткової експертизи житомирськими слідчими, виявилося, що у могилі разом з Артемом спочиває також ще один загиблий член екіпажу, який до 6 жовтня 2017 року вважався зниклим безвісти.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here