Home Місто Міський голова під час зустрічі з благодійниками запросив школярів із Японії в...

Міський голова під час зустрічі з благодійниками запросив школярів із Японії в Житомир для культурного обміну

135

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин провів зустріч з делегацією благодійної організації з Японії «ЧеФуКо» («Діти Чорнобиля та Фоккусіми»).

Цьогорічний візит у Житомир присвячений зустрічі з учнями ЗОШ №12. Японці проведуть школярам майстер-клас MANGEKYO – виготовлення дитячої іграшки та взаєморозуміння.

Після спільної роботи японські гості відберуть між кандидатами – переможцями конкурсного проекту «Культурний обмін: Україна-Фокусіма-Діти», трьох школярів з Житомира для поїздки у Японію в серпні 2017 року.

Міський голова Сергій Сухомлин наголосив на тому, що місто Житомир також готове прийняти школярів з Японії для культурного обміну. Це дозволить розширити міжнародні зв’язки міста Житомира.

«Нещодавно у Житомирі разом з віце-прем’єр-міністром Геннадім Зубком та Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Шігекі Сумі висадили 11 сакур уздовж вулиці Михайлівської. Житомиряни дуже вдячні японській стороні за ту роботу, яку ви проводите працюючи з нашими дітьми у розрізі проблем Чорнобильської катастрофи, – підкреслив Сергій Сухомлин. – Нещодавно ми проводили Дні Європи у місті Житомирі. Наше місто відвідали багато представників та делегацій високого рівня з Європейських країн. Раніше Україна була достатньо закритою країною. Ті зв’язки, які встановлюються завдяки вашій роботі, дають можливість для культурної інтеграції та змінення ментальності для українців».

Це вже п’ятий візит представників благодійної організації «ЧеФуКо». Головна ідея організації – допомога всім дітям світу, які зазнали лиха від трагедій та катастроф, починаючи з дітей постраждалих на префектури Фокусіма та під час Чорнобильської аварії.

На гадаємо, що Житомирщина є однією з найбільш постраждалих регіонів внаслідок аварії на ЧАЕС.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here