Home Місто Мітинг біля ОДА щодо захисту дітей з обмеженими можливостями

Мітинг біля ОДА щодо захисту дітей з обмеженими можливостями

102

У Житомирі адміністрація навчальних інтернатних закладів освіти вийшла на мітинг до обласної державної адміністрації, з метою перешкодити закриттю інтернатів у області.

Ці заклади спрямовані на роботу з дітьми різного віку із розумовими вадами. Мітинг підтримували вчителі даних закладів, батьки дітей, що навчаються у цих школах-інтернатах та громадські активісти.

З плакатами та гучними лозунгами мітенгуючі прагнули припинення ліквідації закладів, хотіли бути почутими. Викладач Кмитівської школи-інтернату зауважила: «Ми можемо погодитись, навіть, з тим, щоб нас реформували до реабілітаційного центру, але не закривали, щоб ми змогли надавати певні корекційні та освітні послуги дітям».

Житомиряни не залишилися осторонь. Багато громадян приєдналися до даної акції. Один із активістів повідомив: «Я зрозумів специфіку цих навчальних шкіл, тому вважаю що такі заклади мають працювати та нормально функціонувати. Я повністю підтримую цих людей і готовий їм допомагати боротися за їх права».

Згодом відбулося засідання, на якому детальніше розглянули це питання. Від ОДА виступив заступник голови обласної державної адміністрації Ярослав Лагута, який висловив позицію обласної влади, стосовно даного питання: «Остаточна кількість закладів, які врешті будуть оптимізовані, ще невідома. Тому що ще мінімум в двох депутатських комісіях (гуманітарна комісія та бюджетна комісія) це питання буде обговорюватись. Згодом президія голів фракцій прийме остаточну постанову в необхідності винесення питання в сесійну залу, а вже тоді депутати приймають відповідне рішення. Оптимізація цих закладів дає показник 40 – 50 млн. Ми плануємо спрямувати половину зекономлених коштів на покращення матеріальної бази тих закладів, які залишаться».

Віталій САВІН


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here