Home Місто Може затопити підвали: водоканал просить не зливати в каналізацію ганчірки та будівельне...

Може затопити підвали: водоканал просить не зливати в каналізацію ганчірки та будівельне сміття

1152

Не взивати в каналізацію ганчірки, будівельне сміття, предмети гігієни, ліки та залишки їжі просить водоканал житомирян. Адже це може призвести до того, що нечистоти можуть затопити підвали-укриття.

Тільки за минулу добу 22 березня бригади водоканалу ліквідували 24 сміттєві затори в каналізаційних колодязях. За місяць таких забруднень збирається понад 500.

«Протягом дня ми намагаємося опрацювати усі заявки, які надходять на аварійно-диспетчерську дільницю, але зазвичай працівники відділу з обслуговування та експлуатації каналізаційних мереж змушені працювати в посиленому режимі, адже кількість закупорювань труб в окремі дні часто перевищує можливості аварійної служби.

Утворення сміттєвих заторів виникає з вини споживачів, які зливають в унітаз все, що заманеться: жири, залишки їжі, ліки, ганчірки, предмети гігієни, будівельне сміття. Навіть одна людина, використавши каналізацію як смітник, може створити проблему для цілого будинку: унаслідок потрапляння сміття в каналізаційні труби утворюються затори, які дуже важко ліквідувати, а нечистоти витікають на поверхню, затоплюють підвали», – зазначають у водоканалі.

Житомирян закликають бути більш дружніми до каналізаційної інфраструктури.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here