Home Місто Мистецтво у бункері: житомиряни розмалювали укриття в патріотичні кольори

Мистецтво у бункері: житомиряни розмалювали укриття в патріотичні кольори

1064

У Житомирі діти з батьками та волонтерами розмальовують укриття і створюють нові арт-об’єкти. Зокрема, додали барв та української символіки у підвал багатоповерхового будинку.

Про це пише ГО Паритет.

 Авторка ідеї, голова ЖОМГО “Паритет”/Zhytomyr Youth NGO “Parity” Наталія Тарасенко, розповідає, що таким чином підтримують житомирян, які залишилися вдома:

«Багатьом українцям із моменту повномасштабного вторгнення росії на територію України, на жаль, довелось покинути свої домівки. Ще більшій кількості людей, батьків і дітей, під час сирен доводилось і досі доводиться проводити час в укриттях і в постійному стані тривоги та стресі. Особливо це стосується дітей. Проєкт – це своєрідна арт-терапія, яка допоможе цікаво і корисно провести свій час, нормалізувати психоемоційний стан, навчитися самовиражатися, а також допоможе перетворити простори з сірих і похмурих на яскраві і з сенсами».

Дизайни малюнків будуть виконані у стилі петриківського та самчиківського розпису – рослинні візерунки тощо, які вважались оберегами. 

Волонтери благодійного фонду “Справжні Українці” прибрали сховище у житловому будинку, з розпису стін якого розпочався проєкт, долучились до арт-терапії і пригощали смаколиками усіх учасників.

Роботу ж учасників координує житомирська художниця Anastasia Sladkovska спільно з координаторкою акцій з тактичного урбанізму в місті Аліною Кундіч.

Надалі планують намалювати мурал на одному із будинків у Житомирі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here