Home Місто На арочний фонтан на Бульварі не вистачило 3 мільйона гривень

На арочний фонтан на Бульварі не вистачило 3 мільйона гривень

922

Арочний фонтан на Бульварі не запрацює, бо не вистачило коштів. Після того, як на Новому бульварі завершили реконструкцію, депутати помітили декілька помилок в самому проєкті. Мова про розмір кашпо, ліхтар, котрий встановили біля бібліотеки Ольжича, висадка не всіх передбачених дерев. Але на арочний фонтан не вистачило 130 тис. євро (орієнтовно 3 млн 903 тис 900 грн).

Головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн у коментарі, “Першому житомирському”,  пояснила, що грошей немає, бо обладнання не входило в проєкт реконструкції: 

Коли була запланована загальна вартість +24 мільйони то в цю ціну не входили кошти на обладнання.  Не вистачило 130 тисяч євро, а саме: на форсунки та інше обладнання. Фонтан має запрацювати восени 2022 року. Поки шукаємо кошти на саме обладнання“.

Депутата Юрія Мойсеєва обурило те, що кашпо на бульварі стоять посеред парку, і виглядають негарно. А ще стовп, який стоїть біля бібліотеки Ольжича:

Оці кашпо виглядають негарно, стоять посеред парку. Куди їх взимку? А цей стовп біля бібліотеки Ольжича, або поставте ще один, чи перенесіть його кудись“. 

Усі кашпо – це елементи прикрас на бульварі. В них можна садити рослини. Влітку там можуть бути квіти, як на Михайлівській, а взимку будемо їх забирати“, – відповіла Ольга.

Депутати не прийняли фонтан, і детальніше це питання розглянуть на бюджетній комісії.

Нагадаємо, як підсвічують сквери та пам’ятники у Житомирі. ФОТО.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here